Ilie Serbanescu : „ Din punct de vedere economic, Romania a disparut ! „

21 octombrie 2008

Va invit sa cititi cele mai importante pasaje din interviul dat de analistul economic Ilie Serbanescu ziarului Cronica Romana . La final adaug cateva comentarii .

 

 

   "… Imi pare foarte rau, dar Romania mai este la ora actuala doar asa… un concept. Acum este mai mult un teritoriu. Ce evolutie vor avea lucrurile pe acest teritoriu, nu pot sa spun. Nu depinde de Romania. Nu vad o solutie romaneasca.
…Va fi o problema din cauza scumpirii valorii si a raritatii banului, iar nota aceasta de plata se va raspandi in economie, prin caderea leului si scumpirea creditului. Amandoua vor impinge preturile in sus. E simplu, nu trebuie sa fii economist pentru a intelege acest mecanism. Iar situatia va fi destul de grea si pentru ca genul de indatorare pe care o are Romania este cel mai cu ponoase, pentru ca cea mai indatorata este populatia insasi. "

   Din pacate, nivelul de trai a crescut pe credit si indeosebi pe credit din import, iar acest lucru reprezinta destabilizarea si dezarticularea economiei. Creditul, indiferent sub ce forma este el, trebuie dat inapoi. Si datul acesta inapoi inseamna ca va trebui sa scadem si nivelul de trai, acela care acum a crescut, caci atunci cand incepi sa dai banii inapoi, se plateste de undeva si se plateste din ceea ce ai. Asa, la nesfarsit, ca vom primi iar credite, asta e foarte putin probabil, mai ales in conditiile crizei actuale internationale, cu care Romania nu are legatura dar ale carei consecinte le va prelua fara indoiala. In conditii de criza, banul e cautat, deci banul devine mai rar si mai scump. Si o tara cum este Romania, care are un deficit extern in echivalent PIB de 14%… Ceva imens!…

   Creditul in Romania nu este dominat de creditul corporate acordat companiilor . Acela produce cresterea economica, deoarece se duce in productie. In schimb, creditul catre populatie se duce catre consum. Putem spune ca cea mai buna componenta a sa este creditul imobiliar, dar grosul creditului pentru populatie este de consum, adica pentru bunuri a caror valoare scade exact din momentul achizitionarii. Deci, este vorba de un gen de crestere economica dar aceasta nu duce la dezvoltare. Asta este un lucru clar. Se vede pe strada. Romania vrea sa faca economie, fara economie reala… Industria a distrus-o – aia cata era, alta nu a mai pus in loc – de agricultura nu mai spun… Este o economie in care se fac importuri fara sa se faca exporturi, fara infrastructura rutiera si feroviara, ce sa mai spun de infrastructura sociala… Oamenii traiesc in majoritate in blocurile facute pe vremea comunismului, merg cu metroul din vremea comunismului… Am ajuns sa ne laudam cu singurul obiectiv turistic din Bucuresti… casa zisa a Poporului… Altceva nu mai avem de aratat. Parcurile le-am daramat…

   T
oata clasa politica, de la Stanga la Dreapta, a fost la guvernare si a dovedit ca nu este in stare sa faca nimic altceva decat tot jaf.

   La noi nu creste productia, cat creste consumul. Si atunci, productia neputand tine pasul cu consumul, decalajul acesta se mareste tot timpul si avem mereu mai mult de platit unora, care deocamdata au interes sa bage bani aici. Dar cand nu vor mai avea interes…

   Multinationalele sunt cele care au produs aceasta situatie. Acum 5 ani, in 2003, cand nu erau practic investitii straine in Romania, deficitul extern era doar de 5 % echivalent PIB. A crescut de 3 ori in cinci ani. Sa nu ne amagim. Prostiile acestea, ca noi nu suntem in stare, ca noi… sunt povesti, pentru ca noi am plecat din economie. Le-am lasat-o lor. Ei au cascat deficitul, pentru ca acesta le este interesul. Deocamdata orice investitie care se face in tarile… bananiere, cum este si Romania, cel putin intr-o prima faza, creeaza mai mult import decat export. In Romania poate si mai grav decat in alte tari bananiere. Romania fiind o tara bananiera speciala, care nu produce banane, in rest totul este congruent cu analizele care se potrivesc unei tari bananiere. Grosul investitiilor straine s-a dus in trei sectoare banci, retail si in imobiliar. Toate acestea nu au nicio legatura nici cu productia, nici cu exportul. Sa nu ne miram ca au creat acest decalaj imens intre exporturi si importuri. Iar cei care au venit in productie au facut doar preluari. In tot ce se poate numi economie reala s-au facut preluari si nu investitii reale de la inceput. Asta, de asemenea, creeaza dezechilibre, in sensul ca doar te inlocuieste pe tine si nu creeaza o industrie noua. Adaus? Nimic!

 

   "Argumentul ca trebuia sa privatizam, pentru ca statul s-a dovedit un administrator prost, e valabil doar pana la un punct. Pentru ca, in primul rand, daca administratorul e prost si sunt unii care fura, trebuie sa desfiintezi hotii nu statul, si in al doilea rand, daca nu esti macar o piesa dintr-o retea multinationala, nu mai ai nicio sansa… Totodata, nu vad de ce trebuia sa fie privatizat Petrom-ul, distributiile de gaze si electricitate, unde clienti ai oricum, unde piata exista oricum si unde cei care au venit, nu au venit cu nicio investitie. Isi iau doar profit. Sunt aspecte foarte clare de dezbatut in aceasta problema. De altfel, se vede foarte clar care sunt rezultatele… un deficit extern, care, culmea, este in contul Romaniei dar este facut de reprezentatii multinationalelor. Romania a ajuns la vreo 65 mld euro datorie externa , din care 25 mld este a bancilor. Acestia sunt bani luati cu imprumut de subsidiarele locale ale bancilor-mama multinationale. Bani adusi aici ca sa fie imprumutati aici, pentru ca aici era piata de imprumut, in sensul ca era potential de crestere.

  
Existau depozite, dar bancile n-aveau niciun interes vizavi de banii de aici. Asta si explica faptul ca Banca Nationala a fost un fel de papusa. Nu a ascultat-o nimeni. Ea a tot marit dobanda, ca sa opreasca creditarea aceasta fulminanta, dar cine asculta de Banca Nationala? Acum se schimba lucrurile din acest punct de vedere. In momentul in care este criza, banii pleaca sa apere redutele principale, care nu sunt in Romania. Si, probabil ca nu vor mai trimite bani si, de acum incolo, o sa se mearga dupa banul romanesc. O sa mai creasca dobanzile si la depozite. Dar, pana acuma, nu aveau nevoie de banii nostri. Puteau sa creasca dobanzile de la credite dar practicau niste dobanzi derizorii la depozite. Au avut niste profituri uriase, care nu se realizeaza decat in tarile de tip bananier. Si au avut tot timpul interes sa creasca acest credit intern, deoarece acesta a generat consum, deci import. Dezechilibrul s-a produs pe vremea guvernului Tariceanu. Nu stiu daca din cauza lor… Sunt necesare studii pentru a da un verdict… daca se datoreaza cotei unice, daca nu e sau e vorba de alt motiv, daca sunt baietii destepti care au pus si ei mana la aceasta poveste. Dar, dupa parerea mea, cresterea economica nu este indigena, este generata de capitalul strain si deficitul extern pe seama caruia a existat cresterea e generat tot de capitalul strain.

   In perioadele de criza, banii se duc sa apere redutele principale. Dar… Exista cazuri si cazuri, exista mii de entitati private care-si au propriile lor strategii, nu poti generaliza. Este insa greu de crezut ca in momente de criza ei isi vor lua de la gura bani pentru a-i aduce aici. Pe de alta parte, este posibil ca pentru a face profit sa vina aici, la ei este mai greu sa faci profit. Nu intamplator vin aici forta de munca este mai ieftina, nimeni nu le spune nici pas, ceea ce dincolo este imposibil, aici este permis, nu-i atinge nimeni. Daca esti strain in Romania, esti bibelou de portelan! Totusi, teza ca vor veni numai aici, abandonandu-si propriile lor redute este o prostie. Caderea actuala a leului arata ca nu este asa. Arata ca oamenii parasesc scena de aici ca sa se apere acolo. Deocamdata, situatia e cam albastra.

 

 

   Romania a disparut! Economic, Romania a disparut! Ea nu mai are decat Buget. Si nu totul se poate face cu Buget. Mai trebuie sa ai parghii, sa ai jucatori. Romania nu are jucatori. Ca sa nu mai vorbim ca, pentru a rezista si castiga ceva din competitia mondiala, iti trebuie campioni. Iar Romania nu are nici jucatori. Pentru ca toate companiile cu care ne laudam acum, fac propria lor politica… Petrom-ul face politica de la Cotroceni? Sa fim seriosi!

   Romania nu mai exista. Imi pare foarte rau, dar Romania mai este la ora actuala doar asa… un concept. Acum este mai mult un teritoriu. Ce evolutie vor avea lucrurile pe acest teritoriu, nu pot sa spun. Nu depinde de Romania. Nu vad o solutie romaneasca. Poate ca multinationalele care sunt aici sa aiba interes ca acest teritoriu sa nu cada. Da, dar trebuie sa fie foarte clar, ca multinationalele de aici, mai mult sau mai putin grozave, nu or sa construiasca nici spitale, nici scoli, nu or sa reabiliteze ele caile ferate. Pentru ca nu este treaba lor. Cand or sa vada ca nu se mai poate, or sa plece.

 

   Incheiem 10 ani de crestere economica sub trei guvernari si economia nu se alege cu nimic. Doar cu niste cresteri de salarii si de pensii, o crestere a nivelului de trai, reala acum, dar foarte improbabila in viitor. Pentru ca, daca totul se scumpeste si creditul se scumpeste, atunci… se termina cu toata povestea asta. Daca faceam niste autostrazi, macar ramaneam cu ele. Nu avem nici infrastrucutura rutiera, nici feroviara, nici sociala. Ati vazut vreo sala de spectacol, vreun stadion… construite pe vremea post-decembrismului victorios? Si avem nevoie de spitale, de scoli, de sosele… 50% din Romanica noastra traieste fara canalizare. Aici statul are ce sa faca. Este treaba domeniului public. Pe care noi nu facem decat sa-l ciopartim, sa-l terfelim, sa-l furam. Si sa facem vile pe seama domeniului public, ca doar n-o sa facem pe seama banului propriu! Si nici macar nu este vorba de afaceristi. Aia sunt niste banditi! Care iau din domeniul public si-si fac pentru ei. Simplu. Daca genul acesta de economie si societate are perspective… atunci m-am inselat eu.

 


  
Migratia fortei de munca este o rusine! O tragedie, al carui act final nu s-a jucat si nu se stie exact ce se va intampla. Pentru ca cei care aveau o pregatire au plecat si nu se vor mai intoarce niciodata. Decat cu mici exceptii. Se vor intoarce insa cei necalificati, pentru ca ei vor fi cei mai afectati de criza care bantuie in tot Occidentul, indeosebi in tarile unde s-au aciuit Italia si Spania. Iar Romania nu-i pregatita sa-i primeasca. A fost o bucurie ca oamenii acestia au plecat, ca am scapat de niste presiuni, care sunt pe termen lung. Acum, s-a lansat ideea ca ar fi o grava criza de personal, dar nimeni nu a facut niste studii sa vada exact in ce domeniu. Si am impresia ca sunt doar generalizari prostesti, ale unor segmente, ca de pilda constructiile. Unde, insa, nu se stie daca va mai fi si in viitor un deficit al fortei de munca, in cazul in care criza va afecta si Romania. Deficitul acesta de forta de munca a aparut in raport cu ceea ce s-a intamplat in ultimul an, pentru ca a crescut segmentul acesta si nu au avut de unde sa aduca meseriasi. Dar ce se va intampla de acum incolo? Va mai fi nevoie? Nu stie nimeni ce se va face cu acesti oameni atunci cand se vor intoarce. Exista gradinite pentru copiii care se intorc? Exista scoli pentru ei? Este o chestiune complicata.

   Da, se tot spune ca banul capsunarilor sustine dezvoltarea tarii, acopera deficitul extern, ca ei sunt cel mai mare investitor si alte aiureli din acestea… Si spun ca sunt baliverne, caci banul lor se duce direct in consum. Ajunge banul in tara la familiile celor plecati, iar cei din tara fug imediat la hiper-marketuri, unde il cheltuie pe produse importate. Si creste importul! Nu vad cum acest ban contribuie la stabilitatea tarii… Sincer cred ca daca dispare acest ban, nu este nicio nenorocire. Din contra, lucrurile devin mai adevarate. Stim mai exact pe ce ne bazam. Dar, repet, nu cred ca Romania este pregatita pentru a-i primi pe acesti oameni. Nu exista nicio strategie pentru ei.

 

 

   Comentariu saccsiv :

 

 

   Privatizarile strategice au fost conditii de baza ale aderarii …

 

   Potrivit prestigiosului istoric Csar Vidal , pentru a n?elege ce se ntmpl? n Europa trebuie luat n considera?ie fenomenul francmasoneriei . Vidal documenteaz? rolul discret dar imens jucat de acestia n formarea Uniunii Europene.

 

   Spre exemplu, afirm? c? proiectul Constitu?iei Europene a fost elaborat de un francmason, Valry Giscard DEstaing ( NOTA 1 ) , fost pre?edinte al Fran?ei n perioada 1974-1981, pre?edintele Conven?iei Europene care a redactat textul tratatului constitu?ional , c? masonii controleaz? Interna?ionala Socialist? ?i s-au nfiltrat puternic n partidele de dreapta ?i c? ace?tia exercit? o influen?? masiv? n lumea comunica?iilor ?i n special n educa?ie, justi?ie ?i for?ele armate.

 

   Referirile rolului jucat de Valery Giscard dEstaing n geneza tratatului UE ?i-au g?sit o confirmare si n m?rturiile celebrului fost dizident sovietic, Vladimir Bukovsky, care a avut acces la arhivele Partidului Comunist al URSS. ntr-o alocu?iune rostit? la Bruxelles, Bukovsky a dezv?luit c?, n ianuarie 1989, o delega?ie a Comisiei Trilaterale , format? din ex-premierul japonez Yasuhiro Nakasone, ex-pre?edintele francez Valry Giscard dEstaing, bancherul american David Rockefeller ?i fostul secretar de stal al SUA, Henry Kissinger, s-a ntlnit cu Mihail Gorbaciov pentru a-l convinge c? URSS trebuie s? se integreze n marile institu?ii financiare ale lumii, GATT, FMI ?i Banca Mondial? . Potrivit lui Bukovsky, la un moment dat Giscard dEstaing a luat cuvntul ?i i-a spus lui Gorbaciov: Domnule pre?edinte, nu pot s? v? spun exact cnd se va ntmpla – probabil ntr-un interval de 15 ani – dar Europa va fi un stat federal ?i trebuie s? v? preg?ti?i pentru aceasta. Bukovsky nu ?i-a putut re?ine uimirea fa?? de capacit??ile profetice ale lui dEstaing:Asta se ntmpla n ianuarie 1989, ntr-o vreme n care tratatul de la Mastricht din 1992 nici m?car nu fusese schi?at. Dar planurile sunt mai vechi . Ce mai inseamna UE , cititi in articolul :

 

PAPUSARII – Uniunea Europeana

 

 

 

   Este evident ca la acea vreme putini stiau . Dar in perioada preaderarii Romaniei la NATO si UE , deja stiau mult mai multi , deja se vorbea ca se doreste extinderea . Dar toti care s-au perindat la putere in tara noastra , mass-media , elitele si evident UE prezentau situatia exact pe dos . Adica noi ne straduiam sa intram si ei ne impuneau conditii . Si multi romani s-au lasat pacaliti . Se vorbea mult atunci de tot felul de reforme necesare si obligatorii . Azi multi recunosc ca nici acum nu s-a reformat ce trebuia si totusi am intrat in cele doua organizatii . Si asta pentru ca pe stapanii vestului ii interesa cu totul altceva . Privatizarea sectoarelor strategice bancar , energetic plus eventual maruntisuri . Iar asta autoritatile romane au realizat . Si asta era tot ce conta , tot ce interesa . Interesul investitorilor din vest in Romania este minim in alte domenii . Sperantele romanilor indoctrinati cu himerice iminente masive investitii in tara noastra , s-au spulberat . Doar cate un mastodont isi mai deschide din cand in cand cate o sucursala aici , deoarece isi permite sa plateasca mana de lucru locala in bataie de joc . 

 

   Aminteam in articolele mele cateva nume de PAPUSARI . Dintre ei , fam. Rothschild este deosebit de activa in Romania , atat prin patrunderea pe piata a ABN AMRO Rothschild dar si prin achizitii sau implicare in privatizari strategice sau importante : BCR- Erste Bank , Banca Ion Tiriac – HVB Bank , Romportmet – Mittal Steel , Petrom , Alro , Azomures , Arctic  Arcelik , Luxten , Terapia  Advent , Enel pentru Distrigaz Sud si Nord , ultimele filiale Electrica , Trigranit , Esplanada City Center , dezvoltatorul Planorama , Asiban . Interesanta este numirea in compania d-nului Patriciu ca director general executiv a americanului John H. Works, licentiat in drept, specialistul in investment banking al bancilor J.P. Morgan si ABN AMRO Rothschild. Iar Rothschild sunt printre principalii artizani ai mega crizelor planetare , pasi spre edificarea Noii Ordini Mondiale . Cititi va rog si articolul :

 

Bookmark: post-534502Criza financiara din SUA , etapa principala in edificarea NOII ORDINI MONDIALE  

 

 

 

   Care este folosul de pana acum al aderarilor la NATO si UE ? Deoacamdata doar cheltuim . Cumparam echipamente militare proaste de la ei , trimitem pe cheltuiala noastra militari unde au Standard Oil ( Rockefeller ) sau Halliburton ( Dick Cheney ) ( NOTA 2 ) interes , varsam bani multi Europei dar nu vrem sa-i cheltuim pe cei ce vin de la ea si tot asa . Mai mult , populatia este stoarsa de superpreturi si dobanzi de catre cei carora le-au fost date pe mai nimic sectoarele strategice . 

 

   Tot ce s-a privatizat pana acum in Romania a costat aproximativ 12 miliarde dolari . Se gandea cineva cat de ieftina este o tara ? Ba ne-am si grabit sa dam drepturi peste drepturi homosexualilor pe chestia asta , pentru ca aceasta era una din conditiile de baza ale aderarii

 

   Astfel casta conducatoare din Romania ( in fapt marionete ale PAPUSARILOR mondiali ) ce se tot roteste la putere de aproape 20 de ani , a instrainat pe nimic sectorul energetic si de materii prime ( strategic pentru orice stat ) , a distrus industria si agricultura ( pentru a devenit o tara consumatoare bazata aproape strict pe importuri ) , a distrus unul din cele mai bine puse la punct sisteme de irigatii , vinde lemn si importa mobilier , etc.

 

 

   Si de parca n-ar fi suficient , nu scapa nici o ocazie pentru a face afaceri paguboase . Un exemplu edificator este afacerea fregatelor – BAE Systems Ltd. Acest gigantul cu ramificatii in UK , USA , Africa de Sud , Australia , Arabia Saudita , Suedia a fost implicat in multe scandaluri de coruptie ( sau la limita ) in afacerilor lor din Arabia Saudita , Israel , Indonezia , Zimbabwe , Chile , Cehia ,Qatar , Africa de Sud , Tanzania .
   Merita sa detaliem putin . Daca ne uitam pe site-ul lor oficial http://www.baesystems.com/BAEProd/groups/public/documents/bae_publication/bae_pdf_cr_crreport2007vii.pdf

 

observam cine le sunt sefii , oameni ce se invart in lumea GREILOR planetei , si intelegem motivul pentru care n-au scrupule si nici deranjati de nimeni nu sunt .
   ASTFEL
   Philip J. Carroll, Jr. a fost si director Shell Oil ( corporatie membra The Council on Foreign Relations , apropiata Standard Oil Rockefeller ) , actual si director la American Express ( si ea corporatie membra The Council on Foreign Relations ) .
   Peter Weinberg , fost director Goldman Sachs International (corporatie membra The Council on Foreign Relations ) . Bunicul si unchiul sau au fost printre greii acestui mega colos financiar bancar ce este unul din PAPUSARII mondiali .
   Mai mult , exista un soi de comitet format special pentru a-si da girul in legatura cu etica politicilor firmei BAE Systems Ltd. Acolo sforareste Sir David Walker , senior adviser si fost presedinte la Morgan Stanley International ltd. ( colos format de Henry S. Morgan si Harold Stanley , fosti la J.P. Morgan & Co , acum JPMorgan Chase stapanita de
David Rockefeller ) . Tot el a mai fost director executiv pe finante si industrie la Bank of England .

 

 

   Alt exemplu este deja interminabila autostrada ce ar fi trebuit s-o construiasca Bechtel . Astia sunt alti bazati ce nici nu le pasa de conceptul de corectitudine . Cateva cuvinte :

 

   Riley P. Bechtel , printre apropiatii David Rockefeller . Este seful actual al Bechtel Corporation . De asemenea director al The International Council al  J.P. Morgan Chase & Co. din 1995 . Membru Trilateral Commission si Bohemian Grove . A condus Export Council in timpul lui George W. Bush’s .

 

   Bechtel Group

 

   Dupa invazia Irakului , cum era normal , au navalit la exploatarea petrolului companiile marca Rockefeller dar au primit masive contracte pentru reconstructia Irakului si prietenii , cum ar fi Bechtel sau Halliburton ( Dick Cheney ) ( NOTA 2 ) . Cititi va rog si articolul :

 

PAPUSARII – Irak

 

   Compania a mai avut relatii financiare si cu bin Laden family .

 

   De asemenea , relatii stranse cu administratia George W. Bush , la limita coruptiei . De fapt , de-a lungul timpului a avut mereu relatii apropiate cu guvernul american . Astfel , intre1974 – 1982 , George Schultz, fost United States Secretary of Treasury si viitor Secretary of State, membru Council on Foreign Relations , a fost director la Bechtel . Fostul U.S. Secretary of Defense , Caspar Weinberger a fost si el unul din greii Bechtel in anii 70 . Fostul Secretary of Energy , W. Kenneth Davis a fost vice-presidinte Bechtel .

 

 

   Cu ce se mai ocupa CASTA CONDUCATOARE din Romania , cititi va rog in articolul :

 

CASTA CONDUCATOARE din Romania

 

 

   NOTE :

 

 

   ( NOTA 1 )

 

   Valry Giscard dEstaing ( 1926 – ) , membru Bilderberg Group , presedintele Frantei intre 1974 1981 , figureaza a fi politician de centru dreapta , dar este mason .

 

   A colaborat strans cu Henry Kissinger in Trilateral Commission .

 

   Este pro avort si pro contraceptie .

 

   In 1982 , impreuna cu prietenul sau Gerald Ford formeaza AEI World Forum , intalniri anuale ale oamenilor de afaceri si finante importanti , sefi si oficialitati guvernamentale , elite intelectuale . Sponsorizarea vine din partea American Enterprise Institute , al carei principal consilier este Samuel P. Huntington cel cu lucrarea Ciocnirea civilizatiilor si refacerea ordinii mondiale

 

   UE se transforma intr-un ritm galopant intr-un Big Brother de STANGA . La PAPUSARI totul este bine planificat si se respecta intocmai schemele prestabilite . Sa vedem ce se spunea in textul declara?iei adoptate la ntlnirea Consiliului European de la Laeken din 15 decembrie 2001 , cand s-a preg?ti urm?toare Conferin?? interguvernamental? . Conven?ia s-a intrunit ( cum altfel ? ) sub pre?edin?ia domnului Valery Giscard dEstaing :

 

   Dup? c?derea Zidului Berlinului, ne a?teptam cu to?ii la o lung? perioad? de stabilitate, f?r? conflicte, bazat? pe respectarea drepturilor omului. Dup? doar c?iva ani, aceasta nu mai poate fi o certitudine. Ne-am trezit brusc, o dat? cu evenimentele din 11 Septembrie. For?ele opozante nc? nu au disp?rut: FANATISMUL RELIGIOS , NATIONALISMUL , rasismul ?i TERORISMUL sunt n cre?tere . ( )

 

   Europa este continentul valorilor umane, al Cartei Magna, al Declara?iei Drepturilor Omului, al REVOLUTIEI FRANCEZE .

 

 

   ( NOTA 2 )

 

   Dick Cheney ( 1941 – ) , actualul Vice President of the United States , fost Secretary of Defense in timpul lui George H.W. Bush , cand a supravegheat in 1991 Operation Desert Storm . Fost presedinte Halliburton . Fost consultant Jewish Institute for National Security Affairs . Membru proeminent al National Energy Policy Development Group ( cunoscuta ca  Energy task force ) . Membru Trilateral Commission , membru Council on Foreign Relations , membru Project for the New American Century . Membru Bohemian Grove .

 

   Mary , una din fetele sale este lesbiana .   

 

 

 

 Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X