Moartea si invierea

29 aprilie 2008

Orice om religios este constient de faptul ca omul este format din trup de carne ( tarana ) si suflet .

 

 

Pana la invierea Domnului Iisus , toate sufletele mortilor erau in acelasi loc . In timpul cat trupul Sau era in mormant , sufletul Sau era in locuinta mortilor dar in acelasi timp El era si cu talharul ( ce fusese rastignit o data cu el ) in Rai .

 

 

O data cu aceasta s-a petrecut separarea sufletelor dreptilor de ale celorlalti . Asa au aparut notiunile de Rai si iad .

 

 

De atunci incoace , fiecare individ are dupa PRIMA SA MOARTE parte de urmatoarele : trupul se descompune ( la unii sfinti nu ) iar sufletul se prezinta la JUDECATA PARTICULARA , cand se decide unde va sta pana la JUDECATA DE OBSTE , Rai sau iad . Doi mari profeti n-au avut parte de aceasta : Enoh si Ilie . Ei au fost inaltati cu tot cu trupuri la Cer . Dar ei sunt profetii de care se scrie in Apocalipsa , cei ce vor fi ucisi dar care vor invia . Caci asa trebuie , ca toti oamenii sa aiba parte de aceasta transformare . 

 

 

Caci este vorba despre o transformare . La sfarsitul vremurilor , toti oamenii vor invia , vor avea noi trupuri , nestricacioase . Atunci va avea loc JUDECATA DE OBSTE . Cand se va decide iremediabil care unde se va duce . Din nefericire unii vor fi aruncati pe veci in iazul de foc , impreuna cu moartea si cu dracii . Aceasta este MOARTEA A A DOUA . Iar ceilalti vor merge la VIATA VESNICA . Domnul Iisus de aceea si spune Eu sunt Calea , Adevarul si VIATA   Dar din Apocalipsa sau de la Sf.Ap. Pavel mai aflam ceva : pentru o parte din oameni transformarea va fi instantanee . Ei sunt cei ce toti o data vor disparea brusc de pe pamant si vor urca la ceruri .

 

 

Inchei spunand ca Sfintii Parinti ne invata ca ingerii au fost creati inaintea oamenilor . Dupa caderea unei treimi dintre ei , a fost facut omul , caruia i s-a spus : cresteti si va inmultiti . Numarul celor mantuiti va lua locul ingerilor cazuti . Iar sfarsitul vremurilor va veni cand se va completa acest numar . De aceea satana incearca sa intarzie acest moment prin practica avorturilor si a eugeniei . Vedeti si articolul

 

 

Suprapopularea

 

 Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X