PAPUSARII – inceputuri

17 ianuarie 2008

Noua Ordine Mondiala (Novus Ordo Seclorum)

 

   Conceptul de "noua ordine mondiala" – linia directoare a politicii internationale de azi – nu este, catusi de putin unul nou. La 1 mai 1776, in Bavaria, un doctor in teologie – Adam Weishaupt – a fondat societatea "Vechii Cautatori de Lumina din Bavaria", care va deveni in scurt timp cunoscuta sub denumirea de "Ordo Illuminati" (Ordinul Iluminatilor). Weishaupt a sustinut ca numele provenea din scrierile mai vechi si insemna "cei care detin Lumina". ( NOTA 1 ) Nesta Webster, in "Mondial Revolution", sintetizeaza foarte bine doctrina radicala a "Noii Ordini Mondiale", asa cum rezulta din scrierile lui Weishaupt:

 

   1) Abolirea monarhiei si a oricarei puteri ordonate;

 

    2) Abolirea proprietatii private;

 

   3) Abolirea mostenitorilor;

 

   4) Abolirea patriotismului;

 

   5) Abolirea familiei (a casniciei si instruirea in comun a copiilor);

 

   6) Abolirea tuturor religiilor.

 

   Fireste ca un asemenea program, atat de radical, a atras imediat atentia autoritatilor din Bavaria, care au reactionat inca din 1784, interzicand ordinul si condamnandu-i la moarte pe membrii. Acesta nu numai ca a supravietuit haituielilor, dar a continuat sa se extinda in lume. Astfel, de la cinci membri, cat avea initial "Ordo Illuminati", curand acesta numara 300 de membri, din toate straturile sociale si profesionale: aristocrati, studenti, comercianti, doctori, avocati, judecatori, ofiteri, profesori, functionari publici, bancheri, ba chiar ministri. Printre cele mai notabile personalitati ale timpului care devenisera, in secret, membri ai "Ordinului Iluminatilor" se numarau ducele de Orleans, contele Klemens Von Metternich, Ecaterina a II-a a Rusiei, Johann Gottfried von Herder (filosof), contele Gabriel de Mirabeau (cu un rol esential in Revolutia franceza de la 1789), ducele Ferdinand de Brunswick, Johann Wolfgang von Goethe (marele poet), Christian al VII-lea al Danemarcei, Gustav al III-lea al Suediei etc. In 1783, numarul membrilor "Ordo Illuminati" atingea 600 (potrivit lui D. Rivera si Myron Fagan), iar peste un an acest numar depasea 3000 de membri. In 1786, potrivit lui Fagan, "Iluminatii" isi constituisera filiale secrete ale ordinului in numeroase state europene: Germania, Austria, Ungaria, Anglia, Scotia, Polonia, Franta, Belgia, Elvetia, Italia, Olanda, Spania, Suedia, Transilvania, Rusia si Irlanda. La aceeasi data, "Ordo Illuminati" se infiltrase in America (in 1785, la New York functiona societatea secreta "Columbia", care le apartinea), precum si in Africa. Primul profet al "Ordinului", cel care intocmise o doctrina de la care mai tarziu s-au inspirat alte societati secrete influente – "Carbonarii" lui Giuseppe Mazzini, "Liga Dreptilor" lui Karl Marx  sau "Decembristii" lui Cernisevski – a fost Adam Weishaupt, din acest punct de vedere poate cel mai influent om al secolului XIX. Doctrina lui, Novus Ordo Seclorum ( NOTA 2 ) , a supravietuit veacului si a schimbat lumea in secolul XX.

 

   Adam Weishaupt a "intemeiat" Ordinul Iluminatilor la 1 mai 1776, zi serbata de stanga din lumea intreaga .

 

   Liderul "Iluminatilor", Adam Weishaupt , evreu , s-a nascut pe 6 februarie 1748, ca fiu al unui rabin. Se crede ca ideea distrugerii Bisericii Catolice a fost preluata de el din cartile de filosofie ale lui Voltaire.

 

   In 1779, bancherul Mayer Amschel Bauer ( si-a schimbat numele in  Mayer Amschel Rothschild ( NOTA 3 ) , in traducere SCUTUL ROSU si vom vedea in cele ce urmeaza si motivul ) il insarcineaza pe Adam Weishaupt cu constituirea unei societati secrete, care sa ramana la dispozitia sa si a planurilor sale politice. Adam Weishaupt este si un initiat. Studiase doctrinele anti-crestine ale maniheistilor, care il introdusesera pe Weishaupt in astrologie, in magie si in medicina oculta. Un anume "negustor Kolmer" din Iutlanda (teritoriu la granita Germaniei cu Danemarca) il initiase in practicile magice egiptene inca din 1771. Weishaupt studiase, in acelasi timp, puterea misterelor eleusine si ale cultului secret al pitagoreicilor. (Pitagora, filosof din secolul al 6-lea i.C., considera ca oamenii trebuie sa isi uneasca averile si sa traiasca in comun, o idee preluata de "Liga Dreptilor", apoi, de "Liga Comunistilor"). El se mai initiase in invataturile esenienilor, iar in biblioteca sa se gaseau carti, precum "Cabala" sau "Misterele lui Solomon". Cercetase diferite scrieri iezuite, in cautarea unui nou tip de societate secreta . Planuia sa aduca in aceasta societate secreta oameni cu calitati si talente deosebite in domeniile lor sau care se bucurau de o mare influenta . Mai intai, Adam Weishaupt – cu sprijinul lui Meyer Amschell Bauer "Rothschild" – a unit mai multe grupuri oculte intr-o societate secreta numita "Rasaritul", care s-a pastrat pana in zilele noastre. Timp de cinci ani, el a lucrat la un plan care sa-i aduca in jurul sau pe cei hotarati sa lupte cu opresiunea religioasa si cu sistemul social. Incerca si spera sa inlocuiasca crestinismul cu o "religie a ratiunii" ( nota 4 ) . Ideea initiala s-a materializat in "Scoala Intelepciunii", al carei tel era "sa faca rasa umana mai buna, ca sa devina o mare familie fericita".

 

   "Scoala Intelepciunii" pleda pentru " perfectionism " – au fost numiti si "Perfectibilii" -, dar era lipsita de aerul de mister si de intriga, pe care urmarea sa-l dea Adam Weishaupt societatii sale secrete. In 1774, Weishaupt a scris un articol programatic, "Sidonii Apollinarus Fragment", care trebuia sa pregateasca opinia publica pentru "doctrina ratiunii". In acest articol, el scrie: "Principii si natiunile vor disparea de pe fata Pamantului. Rasa umana va deveni o singura familie, iar lumea va apartine oamenilor rationali". Intre timp, sfatuit de Rothschild , dr. Weishaupt se pregateste sa lanseze in secret organizatia "Iluminatilor" . La 1 mai 1776, sub conducerea familiei Rothschild , cu sprijinul altor familii de evrei germani bogati – Wessely, Moses, Mendelsson – si a unor bancheri (Itzig, Friedlander) -, Weishaupt fondeaza in secret societatea "Vechii cautatori de lumina din Bavaria", care va deveni mai cunoscuta sub denumirea "Ordinul Iluminatilor". Weishaupt a sustinut ca numele provenea din vechi scrieri si insemna "cei care detin Lumina". 

 

   Sa remarcam, in treacat, ca sarbatorirea zilei de 1 Mai de catre toate statele foste comuniste, ca si de catre fortele de stanga din lumea intreaga celebreaza, de fapt, infiintarea "Ordinului Iluminatilor" din 1776, de catre Adam Weishaupt si Rothschild, desi semnificatia oculta a evenimentului a fost in permanenta ascunsa. 

 

   Ordinul Iluminatilor a avut, initial, cinci membri: Adam Weishaupt, Mayer Amschel Bauer (Rothschild), Kollmer (cel care l-a initiat in 1771 pe Weishaupt in practicile oculte egiptene), Francis Dashood (initial membru in "Satanic Hellfire Club") si Alphonse Donatien de Sade (cunoscutul scriitor). Cu acesti cinci oameni a pornit sa schimbe lumea prin Ordinul Iluminatilor, incepand cu anul 1778.

 

   "Secretizarea" totala a Ordinului – obsesia lui Weishaupt

 

   Weishaupt nota: "Marea putere a ordinului nostru sta in secretizarea lui totala. Astfel, Ordinul nu va iesi niciodata la lumina, indiferent de loc, si nu se va prezenta sub numele sau. Ci, intotdeauna sub un alt nume, sub o alta ocupatie". El preciza: "Cu cat Ordinul va fi mai secret, si va lucra in tacere, cu atat va fi mai ferit de opresiunea Puterii, deoarece clandestinitatea creeaza un gust special pentru activitatea noastra". Initial, "Ordinul Iluminatilor" avea trei grade: Novice, Minerva si Iluminist-Minerval. Weishaupt se inspirase din structurile masonice, dar si din cele iezuite. Cu toate ca admira structurile iezuite (ca mai tarziu Lenin) si se inspirase din ele, a interzis primirea in ordin a vreunui ex-iezuit. "Trebuie evitati, ca o plaga", scria el. Obiectivul initial al "Iluminatilor" lui Weishaupt era un guvern mondial care sa permita unei elite sa guverneze lumea . Isi propuneau sa distribuie materiale anti-religioase, care sa critice Biserica, in care vedeau un mare obstacol in calea progresului social, precum si impotriva tuturor "inamicilor rasei si societatii umane".

 

   Intre timp, Ordinul Iluminatilor crestea cu noi membri, care se integrau ordinelor stricte de secretizare impuse de Weishaupt (denumit "Spartacus" in randul Ordinului). Mana sa dreapta era Xavier von Zwack, avocatul printului von Salm ("Cato" in cadrul Ordinului). Marchizul Di Constanza capatase pseudonimul de "Diomed". Baronul von Mengenhofen devenise "Silla". Sediul Ordinului era la Munchen , unde functiona sub denumirea de "Marea Loja a Iluminatilor", cu pseudonimul "Atena". Alte trei loji ascundeau, de fapt, filiale ale Ordinului Iluminatilor: la Ingolstadt ("Efes"), Heidelberg ("Utica") si Frankfurt ("Teba"). Calendarul "iluminat" a fost reconstituit dupa modelul celui evreiesc: astfel, ianuarie devenea "dimeh", februarie, "benmeh" etc. In schimb, numerotarea anilor se facea dupa modelul persan, care incepea cu anul 632 I.C, data ce marca inceputul de domnie al regelui Jezdegerd. Anul Nou era plasat pe 21 martie, coincizand cu "Ziua reinnoirii anilor" Vrajitoarelor.

 

   Mai importanta ramane insa strategia iluminatilor. Gary North il citeaza pe Weishaupt in cartea "Conspiratia, o viziune biblica" (Fort Worth, Dominion Press, 1986, p.2): "Nici un loc nu este mai potrivit pentru a ne infiltra decat cele trei grade inferioare ale francmasoneriei; lumea este obisnuita cu ele, se asteapta putin din partea lor, si prin urmare, nu li se acorda o mare atentie".

 

   Aceasta secretomanie facea Ordinul Iluminiatlor" impenetrabil. "Asociatia noastra secreta actioneaza intr-un mod caruia nimic nu-i poate rezista", sustinea Weishaupt.

 

   Dar adevaratul motiv pentru care acesta considera ca Ordinul va reusi era faptul ca oferea puterea mondiala. Acest "stimulent" il ajuta sa atraga in Ordin numai pe aceia care erau capabili de orice doar pentru a-si satisface setea de putere, cultivata cu abilitate de Weishaupt si Rothschild.

 

   Una din zonele unde "iluminatii" se straduiau sa-si infiltreze membrii era interiorul puterii de stat. Weishaupt a scris: "Trebuie sa facem tot posibilul pentru a obtine avansarea Iluminatilor, in toate functiile guvernamentale importante". In acest sens, Ordinul isi autoriza membrii sa se foloseasca de orice mijloc, fara scrupule, pentru a patrunde in administratia de stat. Scopul era clar: distrugerea crestinatatii. "Iata secretul nostru (…). In scopul de a distruge intreaga crestinatate, intreaga religie, retineti si ca scopul scuza mijloacele, iar ca cei intelepti trebuie sa aplice – pentru a face bine – toate metodele pe care le folosesc cei nelegiuti, pentru a face rau."

 

   Diedre Manifold, in "Karl Marx, adevarat sau fals profet" (Galmay, Firinne Publ.,1985, p.77), noteaza o observatie a lui Weishaupt: "Tot ce au facut acesti oameni (iezuitii – n.n.) pentru religie si imperii, de ce nu as face si eu, impotriva religiei si a imperiilor? Prin atractia pe care o exercita misterele, a legendelor, a adeptilor, de ce nu as distruge pe intuneric ceea ce inalta ei la lumina zilei?" Cele de mai sus ne fac sa intelegem mai bine mediul in care s-a initiat Karl Marx, precum si originile "iluminate" ale "Manifestului Comunist".

 

   Weishaupt era convins ca Ordinul sau va triumfa, in cele din urma, in marea batalie pe care incepea sa o poarte, de aceea preciza: "Prin acest plan, vom dirija intreaga omenire. In acest fel, si prin cele mai simple metode, vom pune totul in miscare si in flacari. Ocupatiile membrilor trebuie sa fie repartizate sau impuse astfel incat, in secret, sa putem influenta toate tranzactiile politice".

 

   Daniel Pipes observa in "Conspiracy" ca "iluminatii" au propulsat un model de societate secreta condusa de lideri care isi ascundeau adevaratele teluri fata de membrii grupului. Cu alte cuvinte, "Ordinul Iluminatilor" a lansat "doctrina dubla", care implica faptul ca membrii de rand erau pusi la curent cu obiectivele anodine, in timp ce "necunoscutii din varf" cunosteau adevaratele si cu totul diferitele scopuri secrete ale "Ordinului". Ulterior, aceasta a condus catre "dubla gandire" si "dublul limbaj", care au atins proportii paranoice mai tarziu in statele comuniste: numai membrii biroului politic comunist, un grup restrans de persoane, cunosteau adevaratele secrete si scopuri politice ale regimului; membrii obisnuiti ai Partidului (Ordinului) erau familiarizati cu scopuri si lozinci foarte diferite.

 

   In al doilea rand, Daniel Pipes remarca in "Conspiracy" si o alta contributie a Ordinului: "iluminatii" au creat prototipul primei societati secrete angrenate in lupta politica. Obiectiv trasat (cum am vazut mai sus) de Weishaupt. Ei au facut munca de pionierat in aceasta directie, folosind permanent infiltrarea si subterfugiul, pentru a-si atinge obiectivele: cucerirea puterii politice si o noua ordine mondiala.

 

   ILUMINATII SE INFILTREAZA IN MASONERIE

 

   In tot secolul al XIX-lea, "iluminatii" au infiltrat constant francmasoneria, cu deosebire societatile secrete de tip francmasonic: "Carbonarii" italieni, "Decembristii" rusi ori "French Philadelphes".

 

   In 1777, Weishaupt insusi se infiltreaza in "Loja Eclectica masonica "Teodor al Bunului Consiliu"" din Munchen, unde lanseaza ideea fuzionarii cu masonii. Catre mijlocul lui 1779, loja masonica din Munchen se afla deja sub influenta totala a "iluminatilor". 

 

   In primii patru ani, Ordinul" recrutase 60 de membri importanti, printr-un comitet numit "Insinuatorii", iar aproape 1000 de alte persoane se gaseau "afiliate" Ordinului. Curand, alte trei mari loji "iluminate" au fost stabilite, pentru a cuprinde noi membri.

 

   Desi Ordinul Iluminatilor cuprindea 13 grade prin intermediul "Adeptilor", iluminatii incepusera sa faca pe "sfetnicii" guvernelor mai importante ale Europei. Evident tainuindu-si apartenenta la Ordin , in spatele lojilor fracmasonice, in care se infiltrasera.

 

   Congresul de la Wilhelmsbaden

 

   Intre 16 iulie si 29 august 1782, la Wilhelmsbaden a avut loc al doilea Congres Masonic, sub presedintia baronului de Braunswick. Congresul de la Wilhelmsbaden a incercat sa faca o conciliere intre diverse secte francmasonice: rosicrucieni, necromanti, cabalisti si umanitaristi. La Congres a fost prezent si Adam Weishaupt, care a reusit sa fuzioneze Ordinul Iluminatilor cu masonii din lojile engleze si franceze. Congresul mai este important si pentru ca a coincis cu emanciparea evreilor din Imperiul Habsburgic. Totodata, a fost pus la punct in mare secret planul Revolutiei franceze care se va declansa sapte ani mai tarziu . Contele de Virieu, un mason care a participat la congresul secret de la Wilhelmsbaden , i-a dezvaluit ulterior unui prieten: "Nu pot sa-ti spun ce s-a hotarat acolo. Pot doar sa-ti spun ca este mult mai grav decat iti inchipui tu. Conspiratia care s-a pus in miscare la Wilhelmsbaden este atat de perfect organizata, incat nu au scapare nici monarhia, nici biserica".

 

   Unii masoni prezenti la Congresul de la Wilhelmsbaden si-au dat seama de infiltrarea "iluminatilor" lui Weishaupt. Unul dintre acestia a fost George Washington, presedinte al SUA, care participa la Congres in calitatea sa de mason.

 

   In 1789 , abatele Augustin Barruel (iezuit si grad 3 masonic) a publicat "Memoires pour servir a l’histoire du jacobinisme" ("Memorii pentru a servi la istoria iacobinismului"), o opera impresionanta, in patru volume, care incerca sa averizeze America asupra conspiratiei "iluminatilor", ca si profesorul John Robinson. Fara succes insa.

 

   NOTE :

 

 

   ( NOTA 1 )

 

   Ce este cu aceasta lumina si de unde vine ea ? Ne-o spun ne-o spun chiar ei :

 

 

   Albert Pike ( 1809 1891 ) , mason , gradul 33 ritul scotian ( rit pe care de fapt el l-a transformat dintr-o societate minuscula , la influenta enorma pe care o stim astazi ) a formulat dogma divinit??ii lui lucifer n "Morals and Dogma" :

 

   " Lucifer, Zeul Luminii, lupta mpotriva lui Adonai, Zeul Bibliei; da, Lucifer e Dumnezeu "

 

   Lucifer este purt?torul luminii. Nume straniu ?i misterios al celui ce este Spiritul ntunericului! Lucifer, fiul dimine?ii! Este cel care aduce lumina ?i n toat? splendoarea sa intolerabil? orbe?te pe cei slabi sau sufletele egoiste.

 

   Despre francmasonerie Albert Pike sustinea in lucrarea sa "DOGM? ?I RITUAL" ca: Francmasoneria are dou? doctrine, dintre care una este ascuns?, cunoa?terea sa fiind rezervat? doar Mae?trilor…, iar cealalt? este public?…

 

   In 1869 a fost unul din liderii de seama ai Cavalerilor Ku Klux Klan (KKK). n octombrie 1901 a fost ridicat n Washington D.C. un monument in cinstea sa .

 

    Manly Palmer Hall ( 1901 1990 ) , gradul 33 , mason , ritul scotian . In 1934 , Hall fondeaza Philosophical Research Society .

 

   In cartea The Lost Keys of Freemasonry , pag. 48 , a scris :

 

   Masonul descopera ca energiile vazute ale lui lucifer sunt in mainile sale

 

   Lucrarea The Secret Teachings of All Ages: An Encyclopedic Outline of Masonic, Hermetic, Qabbalistic and Rosicrucian Symbolical Philosophy a fost una din sursele de inspiratie pentru partea 1 a documentarului anticrestin Zeitgeist .

 

Karl Marx

 

   Karl Heinrich Marx ( 1818 1883 ) ,
Germania , celebrul filosof , sociolog , teoretician politic , revolutionar , idol al comunismului . S-a casatorit cu o ruda a lui Nathan Mayer ( 1777 – 1836 ) – fondatorul Rothschild banking family of England .

 

   Karl Marx a fost mason , s-a tras dintr-o familie de rabini , dar nici el si nici Engels n-au inventat comunismul . Ei au fost influentati direct de Moses (Moshe) Hess ( 1812 – 1875 ) care a fost si unul din fondatorii socialismului . Este unul din creatorii anti-semitismului de tip modern , cititi va rog lucrarea sa On the Jewish Question.
  

 

   Citat Karl Marx :

 

Aburi infernali se ridica si umplu creierul,
  Pana cand innebunesc si inima mi se schimba cu desavarsire.
Vezi aceasta sabie?
Printul intunericului mi-a vandut-o.
Pentru mine el este cel care masoara timpul si da semnalul,
Cu tot mai multa indrazneala interpretez dansul mortii

 

 

   Tot el mai scria ca instrumentele de tortura sunt bune deoarece asigura locuri de munca , atat fierarilor cat si calailor …

 

   H. P. Blavatsky , ( 1831 1891 ) , legaturi apropiate cu Scottish Rite ( Albert Pike )

 

Lucrarea sa The Secret Doctrine a fost sursa de inspiratie pentru partea 1 a documentarului anticrestin Zeitgeist .

 

   Nascuta in imperiul rus , emigreaza in 1873 in New York si incepe o cariera in spiritism si mai mult agita teorii decat face demonstratii de extracorporalitate , levitatie , telepatie si altele din zona paranormalului .

 

   In 1875 fondeaza Theosophical Society .

 

   Ulterior incepe sa viziteze India .

 

   In 1886 se stabileste in Germania unde scrie o mare parte din Secret Doctrine , o lucrare plina de teorii rasiste , ce spunea ca i-a fost inspirata de maestrii non umani din zona Tibetului .

 

   Dupa deces a fost INCINERATA .

 

   Jackson Spielvogel si David Redles de la Simon Wiesenthal Center , au fost nevoiti sa accepte ca lucrarile maleficei femei l-au influentat decisiv pe Adolf Hitler .

 

   Aceasta scria in  The Secret Doctrine , vol. 1 , pag 319 320 :

 

   In antichitate si realitate , lucifer sau luciferus , este numele unei entitati angelice ce stapaneste absolut peste lumina adevarului si peste lumina zilei .

 

   lucifer este lumina divina si terestra , spirit sfant si satan in acelasi timp

 

   DOAMNE IARTA-MA CA AM CITAT ASEMENEA BLASFEMII .

 

   Cititi va rog si articolele :

 

Bookmark: post-601086NEW AGE , religia viitorului GUVERN MONDIAL al NOII ORDINI MONDIALE  

 

Bookmark: post-604558Oreste , Pavel Corut , B1tv : Elogiu masoneriei , new age si Noii Ordini Mondiale  

 

   ( NOTA 2 )

 

   Cititi va rog si articolul :

 

Bookmark: post-493620Simbolurile MASONICE si SATANISTE ce ne inconjoara  

 

   ( NOTA 3 )

 

   Familia Rothschild

 

   Mayer Amschel Rothschild ( 1744    1812 ) , fondatorul imperiului bancar Rothschild , cea mai de succes familie din istorie . Acesta si mai apoi fii sai au creat acest imperiu cu intindere europeana determinand explozia revolutiei industriale pe continent , au influentat dezvoltarea economica a sa pe directia deja cunoscuta a folosirii combustibililor solizi , inclusiv dezvoltarea transporturilor , au modernizat si stapanit sistemul bursier , bancar , financiar , au influentat direct politicul , au finantat mereu ambele tabere ale unui razboi , au pus la punct un sistem continental de informatii rapide , etc. Desigur , ei au fost varful unui ice-berg , partea vizibila a unui sistem piramidal in care au fost ajutati de prieteni mai putin vizibili opiniei publice .

 

   Sa vedem cine au fost fii sai :

 

   Salomon Mayer ( 1774 – 1855) fondatorul Rothschild banking family of Austria , care a determinat dezvoltarea economica a Austriei .

 

   Nathan Mayer ( 1777 – 1836 ) – fondatorul Rothschild banking family of England . Ca o paranteza , s-a casatorit cu o ruda a lui Karl Marx . In afara de domeniul financiar-bancar pe care au ajuns sa-l stapaneasca in insula , a colaborat direct cu guvernul in politica externa si de securitate a statului . De asemenea au dezvoltat un serviciu de informatii privat . Au finantat tabara anti Napoleon .

 

   Folosindu-se de sistemul propiu de informatii , de influenta si de credibilitate , dupa batalia de la Waterloo , pierduta de francezi , au adus in Anglia stirea falsa ca ar fi fost de fapt invers , panicand populatia . Bursa a cazut si ei au cumparat pe nimic tot ceea ce i-a interesat . La scurt timp stirea adevarata a venit . Astfel averea lor a crescut fabulos . La scurt timp , influenta lor in Bank of England era deja determinanta . A mai lucrat cu guvernul prusac si cel spaniol .

 

   Fiul lui Nathan Mayer , Lionel de Rothschild ( 1808-1879 ) , a finantat si influentat guvernul britanic in chestiunea Canalului Suez . A investit masiv in Franta . Fiul sau , Alfred de Rothschild (1842-1918), a devenit director of the Bank of England si a reprezentat guvernul britanic la International Monetary Conference din Bruxelles in 1892 .

 

   Au mai dezvoltat afaceri in Africa de Sud .

 

   Calmann (Carl) Mayer ( 1788 – 1855 ) – fondatorul Rothschild banking family of Naples ( Napoli ) .

 

   James Mayer de Rothschild (1792-1868) – fondatorul Rothschild banking family of France . A determinat transformarea Frantei intr-o putere industriala . La vremea sa a fost cel mai bogat om al planetei .

 

   A fost sustinatorul lui Gioacchino Rossini, Frdric Chopin, Honor de Balzac, Eugne Delacroix si Heinrich Heine.

 

   SPECIFICATIE :

 

   Cand cititi mai sus ca au facut afaceri , ganditi-le ca pe ceva mega , la nivel national sau continental .

 

   In tarile unde erau prezenti direct , reprezentau o forta bancara mult superioara intregii concurente luate la un loc . 

 

   Familia avea obicieiul sa se casatoreasca intre membrii sai . In cazul in care pe o line a arborelui genealogic aceasta practica o faceau consecutiv 2-3 generatii , rezultau sinucigasi sau nebuni . 

 

   Cei mai sus numiti au fost prieteni cu conducatorii politici din tarile respective .

 

   Dupa dramaticul al doilea razboi mondial si aflarea de catre intreg mapamondul a ororilor HOLOCAUSTULUI , familia a intrat intr-un OBLIGATORIU si NECESAR con de umbra , lasand unui grup prieten o buna parte a domeniului de activitate . Asta nu inseamna ca au devenit minusculi .

 

   Actualmente , banca Rothschild este una din cele mai mari banci de investitii din lume .

 

   http://www.rothschild.com/

 

   Putem aminti si cateva din interesele mega familiei in Romania ultimilor ani , atat prin patrunderea pe piata a ABN AMRO Rothschild dar si prin achizitii sau implicare in privatizari strategice sau importante : BCR- Erste Bank , Banca Ion Tiriac – HVB Bank , Romportmet – Mittal Steel , Petrom , Alro , Azomures , Arctic  Arcelik , Luxten , Terapia  Advent , Enel pentru Distrigaz Sud si Nord , ultimele filiale Electrica , Trigranit , Esplanada City Center , dezvoltatorul Planorama , Asiban , etc. Proiecte finalizate sau in curs de finalizare .

 

   Ca o paranteza , interesanta a fost numirea in compania d-nului Patriciu ca director general executiv a americanului John H. Works, licentiat in drept, specialistul in investment banking al bancilor J.P. Morgan (Rockefeller ) si ABN AMRO Rothschild.

 

Leopold de Rothschild

 

   Leopold David de Rothschild ( 1927 ) , finantist si muzician britanic . Membru Rothschild banking family of England. A lucrat si pentru Kuhn, Loeb & Co., Morgan Stanley si Glyn, Mills & Co. , inainte de a deveni partener in firma familiei sale N M Rothschild & Sons in 1956.

 

Miriam Rothschild

 

   Dame Miriam Louisa Rothschild ( 1908 2005 ) , zoologist , entomologist , luptatoare pentru legalizarea homosexualitatii .

 

   Cititi va rog si articolul :

 

Bookmark: post-534502Criza financiara din SUA , etapa principala in edificarea NOII ORDINI MONDIALE  

 

   ( nota 4 )

 

 
   Iluminismul incerca sa inlature dogmele religioase si sa infiltreza luminarea maselor pe baza experientei proprii .

 

" Aveti curajul de a va folosi propiul simt al ratiunii " acesta era motto-ul iluminismului ( Immanuel Kant ) .

 

   Rationalismul sau miscarea rationalista , o doctrina filozofica care afirma ca adevarul trebuie sa fie determinat in virtutea fortei ratiunii si nu pe baza credintei sau a dogmelor religioase .

 

   Panteismul , o conceptie filozofica care identifica divinitatea cu intreaga materie .

 

Citat panteism : Doctrina ca totul este Dumnezeu , spre deosebire de doctrina ca Dumnezeu este totul .

 

Au atacat in diverse feluri autoritatea de ordin religios , dogmatismul .

 

   Deismul , o orientare filozofico-religioasa care recunostea existenta lui Dumnezeu numai ca o cauza primara , impersonala a lumii , negand ideea intruchiparii lui Dumnezeu intr-o persoana si teza interventiei acestuia in viata naturii si a societatii .

 

Deistul crede in existenta unui Dumnezeu sau unei fiinte supreme , dar neaga religiile , bazandu-si credinta numai pe lumina primita de la natura , trecuta prin filtrul ratiunii .

 

Voltaire si-a dedicat o parte din timp atacului impotriva elementelor fundamentale ale religiei crestine : inspiratia din Biblie , incarnarea lui Dumnezeu in  Iisus Hristos , damnarea necredinciosilor . 

 

 

 Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X